aperitief-tijdens-de-kastelentrektocht-te-paard-in-andalusie.jpg

Een uitgebreide vakantie voor de paarden

We vroegen Ferdy en Cristina uit het Spaanse Andalusië hoe zij de coronacrisis ervaren. Het koppel organiseert trektochten met endurancepaarden. De luxueuze Kastelentrektocht is de meest bekende en meest populaire. Maar het koppel blijft niet bij de pakken zitten en is nu al helemaal klaar om onze ruiters te ontvangen wanneer de grenzen weer open gaan. 


Laat me beginnen met de belangrijkste vraag. Hoe gaat het met jullie?
“Met ons gaat het heel goed. Wij stellen het allemaal wel en we zijn gezond. De paarden staan op de wei, rustig te grazen en te wachten tot we weer aan de slag mogen. Zij hebben dus een soort van uitgebreide vakantie. Wij hebben niet het gevoel dat hier echt wat aan de hand is. In onze regio, Andalusië, is het coronavirus nauwelijks aanwezig geweest. De ziekenhuizen zijn hier leeg en er heerst geen angst.” 

Wat was je aan het doen geweest mocht er geen coronacrisis zijn?
“Dan was ik waarschijnlijk onderweg geweest, te paard van stadje naar stadje met een picknick in het veld. Wij organiseren onze trektochten het hele jaar door, maar de lente is een van de populairste seizoenen voor onze klanten. Overigens ben ik zelf het meeste fan van de winter om te rijden. Je hebt hier gegarandeerd beter weer dan in België en Nederland en ’t is hier dan ook hartstikke rustig. Net zoals nu dus eigenlijk.”

En hoe zien je dagen er nu uit?
“’s Morgens rijd ik altijd naar de paarden om hen te voederen en te verzorgen. Ze staan in de wei, hebben veel gras, schoon water en beschutting. Veel extra’s hebben ze dus niet nodig. Tot voor kort mochten we ons enkel voor essentiële zaken verplaatsen en werd ik vaak tegengehouden door patrouilles. Gelukkig was het nooit een probleem om een maal per dag naar de paarden te gaan. Intussen zijn die patrouilles er niet meer. Ook paardrijden is weer toegelaten.”

Wat zijn jullie vooruitzichten?
“Ik merk dat het elke dag drukker op straat wordt. We zijn vorige week voor het eerst weer uit eten geweest. De terrassen zijn open. Het leven wordt hier steeds weer ‘normaler’, de bouw is bezig, winkeltjes gaan open, … Vooral omdat er hier nooit een probleem is geweest met COVID-19 verwacht ik dat het leven hier snel weer helemaal normaliseert. Ik ben er vrij zeker van dat de ruiterreizen vanaf juli opnieuw kunnen doorgaan.”

Welke boodschap willen jullie meegeven aan onze ruiters-reizigers?
“Wij werken altijd met kleine groepjes van 3 à 6 personen. Vaak zijn dat zelfs mensen die mekaar al kennen op voorhand. Ze hoeven zich nergens zorgen over te maken. De restaurants en hotels waarmee we werken zijn zeer goed voorbereid en tijdens onze ritten komen we vaak urenlang helemaal niemand tegen. Dat is dus ook veilig. En voor wie toch nog twijfelt, wil ik zeker de wintermaanden aanraden. Een verre reis is niet nodig als je er helemaal tussenuit wil. Wij hebben voor het najaar nog beschikbare plaatsen. Jullie zijn van harte welkom.”

Lees meer over de paardrijprogramma's van Ferdy en Cristina in Andalusië: 

De Kastelentocht,  Trektocht langs kastelen en kloosters,  de Tarifatrektocht, Paardrijden in het mooie Andalusië....

Andere blogberichten die je waarschijnlijk interessant zult vinden